27-09-13Nieuwe toekomst welstand M-Nederland

Het Algemeen Bestuur van Welstand en Monumenten Midden Nederland heeft eerder deze week met grote meerderheid ingestemd met het voorstel de huidige organisatie op te heffen en samen met Landschap Erfgoed Utrecht een nieuwe stichting op te richten voor advisering op het terrein van ruimtelijke kwaliteit.

De huidige organisatie is een zogenaamde gemeenschappelijke regeling, waarin de gemeenten onderling samenwerken voor een specifieke taak. De medewerkers zijn gemeenteambtenaar, en de gemeente kan zich niet gemakkelijk uit een dergelijke regeling terugtrekken. Een stichting is flexibeler, en beter in staat om maatwerk te leveren, zodat de adviseurs precies de expertise hebben die elke gemeente wenselijk acht.

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit