24-06-13Kinderdagverblijf wint architectuurprijs Venray

 


Het zeer geslaagde ontwerp van het agrarisch kinderdagverblijf De Mukkenstal is vandaag uitgeroepen tot de winnaar van de vierde architectuurprijs van Venray. De jury over het project: 'Een met grote zorg en aandacht gerealiseerd integraal ontwerp, waarbij zowel het materiaalgebruik, de belevingswaarde en inpassing alle lof verdienen'.

Het agrarisch kinderdagverblijf was genomineerd voor het bijzondere eindresultaat. Het winnende project is ontworpen door 3span Bouwadviesbureau uit Wijchen.

De jury heeft niets dan lof voor dit project: "Dit is een integraal ontwerp, waarbij zowel vanuit de gebruikers, de kinderen, alsook vanuit de omgeving gekeken is naar het ontwerp. Hierdoor is een kindvriendelijk en licht gebouw ontstaan met een duidelijke verwijzing naar de agrarische context. Vanuit het gebouw is een goede relatie met de fraaie landelijke omgeving. Het erf rondom het gebouw is inmiddels aangeplant met fruitbomen, zodat een kindvriendelijk geheel is ontstaan."

Lees verder: gemeente Venray

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit