17-06-13Helmond: 'eetgroen' op braakliggend land

Wethouder Stienen over het doel van dit project: ‘Leegstand en braakliggende gronden zijn negatief voor een stad, wijk of straat. Dus ook voor Suytkade. Zinvolle tijdelijke inrichting met groen heeft de volgende voordelen: versterking van het imago, verbeteren van de leefbaarheid, meer kwaliteit in het openbaar gebied, waardevermeerdering van de woningen en ander  vastgoed én een beter vestigingsklimaat. Specifieke pluspunten voor Suytkade zijn dat bewoners en instanties wellicht gaan samenwerken in een beheercoöperatie en het mogelijk betrekken van studenten bij het groenbeheer.’

Op Suytkade is het bijzondere project ‘Soet op Suyt’ van start gegaan. Braakliggende terreinen -waar in de toekomst gebouwd gaat worden- worden tijdelijk opgefleurd met bloemen, struiken, bomen en andere voorzieningen.

Deze hebben merendeels met fruit en ander eetbaar groen te maken. Naast de aanstaande nieuwe gebouwen (Cacaofabriek, Fitland XL en Food Tech Park) krijgt Suytkade zo de komende tijd nog meer kleur.

Wethouder Stienen (Stedelijke Ontwikkeling) over Soet op Suyt: ‘Wij zijn als gemeentebestuur zeer blij met dit bijzondere project dat gerealiseerd wordt samen met Knooppunt Bouwen met Groen en de Groene Campus. Suytkade wordt zo nog groener, fleuriger en kleurrijker. Het past perfect bij de dynamische en bruisende Centrumwijk die Suytkade is.’ 

Lees verder: gemeente Helmond

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit