31-05-13Drie typen welstand in Hollands Kroon

 

Dit artikel is geplaatst op31 mei 2013.

De nieuwe gemeente Hollands Kroon krijgt drie verschillende soorten gebieden, met elk een eigen mate van welstand. Toch is wethouder Franken blij dat Hollands Kroon verder kan met de uitwerking van nieuw beleid: "Het college vindt het belangrijk dat iedereen in Hollands Kroon met veel plezier werkt, woont en leeft.

Dat begint bij wonen in een wijk en huis dat voldoet aan de wensen en behoeftes. Het college had Hollands Kroon daarom liever volledig welstandsvrij verklaard, maar de raad besloot anders. Nu toch veel gebieden in 2014 welstandsvrij worden bieden we onze inwoners meer vrijheid en verminderen we tegelijkertijd de regeldruk."

Lees verder: RTV Noordkop

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit