26-04-13 Koninklijk lintje voor Kees van Esch

Kees van Esch, directeur van het Gelders Genootschap, is vanochtend benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg uit handen van burgemeester Krikke van Arnhem de versierselen opgespeld.

In haar toespraak roemde mevrouw Krikke van Esch vanwege zijn verdiensten voor het behoud en de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Nederland en specifiek Gelderland. Hij was lange jaren de drijvende kracht achter de landelijke Federatie Welstand. Als directeur van de Vereniging het Gelders Genootschap heeft hij door zijn bijzondere professionele en persoonlijke kwaliteiten een wezenlijke bijdrage geleverd aan de uitbouw van deze organisatie en aan de betekenis van ruimtelijke kwaliteit en cultuurhistorie in en buiten Gelderland. Na 25 jaar trouwe dienst zet hij zich nog steeds met hart en ziel in voor de Vereniging het Gelders Genootschap.

Daarnaast was de decorandus vele jaren actief in de Christelijke- en Nederlands Gereformeerde Kerk te Arnhem. Tijdens zijn lidmaatschap heeft hij zich o.a. ingezet als ouderling en in diverse bestuursfuncties.

In de periode van 1998 tot 2006 heeft Kees van Esch zich ook politiek geëngageerd. Gedurende twee raadsperioden heeft hij een rol vervuld in de steunfractie van de ChristenUnie, voorheen GPV/RPF. Het gezag dat de ChristenUnie in die jaren heeft opgebouwd in Arnhem is mee aan hem te danken.

De heer van Esch wordt geroemd om zijn kwaliteiten, om zijn sterke persoonlijkheid gebaseerd op een grote empathie en betrouwbaarheid. Hij zoekt altijd de dialoog met overheden en mensen en weet hen te enthousiasmeren en te binden om idealen van maatschappelijk belang te verwezenlijken.

Lees verder: Gelders Genootschap

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit