26-04-13 Koninklijk lintje voor Kees van Esch

Kees van Esch, directeur van het Gelders Genootschap, is vanochtend benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg uit handen van burgemeester Krikke van Arnhem de versierselen opgespeld.

In haar toespraak roemde mevrouw Krikke van Esch vanwege zijn verdiensten voor het behoud en de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Nederland en specifiek Gelderland. Hij was lange jaren de drijvende kracht achter de landelijke Federatie Welstand. Als directeur van de Vereniging het Gelders Genootschap heeft hij door zijn bijzondere professionele en persoonlijke kwaliteiten een wezenlijke bijdrage geleverd aan de uitbouw van deze organisatie en aan de betekenis van ruimtelijke kwaliteit en cultuurhistorie in en buiten Gelderland. Na 25 jaar trouwe dienst zet hij zich nog steeds met hart en ziel in voor de Vereniging het Gelders Genootschap.

Daarnaast was de decorandus vele jaren actief in de Christelijke- en Nederlands Gereformeerde Kerk te Arnhem. Tijdens zijn lidmaatschap heeft hij zich o.a. ingezet als ouderling en in diverse bestuursfuncties.

In de periode van 1998 tot 2006 heeft Kees van Esch zich ook politiek geëngageerd. Gedurende twee raadsperioden heeft hij een rol vervuld in de steunfractie van de ChristenUnie, voorheen GPV/RPF. Het gezag dat de ChristenUnie in die jaren heeft opgebouwd in Arnhem is mee aan hem te danken.

De heer van Esch wordt geroemd om zijn kwaliteiten, om zijn sterke persoonlijkheid gebaseerd op een grote empathie en betrouwbaarheid. Hij zoekt altijd de dialoog met overheden en mensen en weet hen te enthousiasmeren en te binden om idealen van maatschappelijk belang te verwezenlijken.

Lees verder: Gelders Genootschap

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit