Publicatie: 10-04-0910 uitgangspunten voor het omgaan met monumenten


 

10 uitgangspunten voor het omgaan met monumenten  

'10 uitgangangspunten voor omgaan met monumenten' is bedoeld als handleiding voor monumentencommissies in gemeenten die de ambitie hebben een duurzaam en vooruitstrevend monumentenbeleid te voeren. De omgang met monumenten is een kwestie van kennis, deskundigheid, ervaring en waardering van cultureel erfgoed. Zo langzamerhand wordt de overtuiging gemeengoed dat cultureel erfgoed onze hele leefomgeving voor een belangrijk deel bepaalt en kleurt.

Voor advisering over monumenten bestaan in veel gemeenten geen vaste criteria. Daarom adviseert de Federatie de tekst van deze publicatie formeel vast te laten stellen als onderdeel van het gemeentelijke monumentenbeleid. Tevens adviseet zij, bij actualisering van de welstandsnota, een verwijzing naar deze tekst op te nemen (in relatie tot welstandsadvisering in de nabijheid van beschermde monumenten). '10' is een project uit 2008 van de werkgroep Monumentenpublicaties van de Federatie Welstand.

De digitale versie van de publicatie is hier te downloaden.
De publicatie, inclusief beeldmateriaal is voor 10,60 euro (incl. btw en verzendkosten) te bestellen, via de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit, via: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

 


 

Terug naar de publicaties

Nieuws

  • Lunchlezing 22 april

    Deze lunchlezing gaat over Nut en noodzaak van transformatiekaders bij het integraal ontwerpen aan cultureel erfgoed.

    lees artikel

  • Dag van de Ontwerpkracht

    Save the Date: de 3e Dag van de Ontwerpkracht vindt plaats op 4 juli te Tilburg

    lees artikel

  • Onze Plek - gesprekken over de omgeving

    We gaan luisteren naar ideeën van burgers voor de toekomst van hun plek. Zestien ontwerpers gaan met ze in gesprek.

     

    lees artikel

  • Ruimtelijke kwaliteit bij fabrieksmatige bouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen. Een project van FRK en CRa.

    lees artikel

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit