Publicatie: 07-10-19Jaarverslag 2018

De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit bereidt zich voor op de toekomst. Een nieuwe beleidsvisie op komst, en personele wissels.

2018 werd, net als de afgelopen jaren, in belangrijke mate bepaald door de aanstaande invoering van de Omgevingswet, die ook het werk van lokale kwaliteitsadviseurs belangrijk zal gaan beïnvloeden. Maar steeds duidelijker wordt dat onze aandacht niet alleen gericht moet zijn op de vernieuwing van beleid en praktijk onder de Omgevingswet. Heel Nederland wordt de komende dertig jaar verbouwd. Deze fikse verbouwing vraagt om een culturele impuls om te voorkomen dat we wellicht de vraagstukken van energie, klimaat, mobiliteit, woningbehoefte en bodemdaling oplossen, de komende dertig jaar, maar dat we vergeten zijn om de leefomgeving steeds aantrekkelijker te maken. In 2018 startte de Federatie het programma Fiks Nederland, dat toevalligerwijze de wind in de rug kreeg door de Verklaring van Davos over Baukultur, die ook door de Nederlandse regering is ondertekend.

Download hier het Jaarverslag 2018

Terug naar de publicaties

Nieuws

  • Lunchlezing 22 april

    Deze lunchlezing gaat over Nut en noodzaak van transformatiekaders bij het integraal ontwerpen aan cultureel erfgoed.

    lees artikel

  • Dag van de Ontwerpkracht

    Save the Date: de 3e Dag van de Ontwerpkracht vindt plaats op 4 juli te Tilburg

    lees artikel

  • Onze Plek - gesprekken over de omgeving

    We gaan luisteren naar ideeën van burgers voor de toekomst van hun plek. Zestien ontwerpers gaan met ze in gesprek.

     

    lees artikel

  • Ruimtelijke kwaliteit bij fabrieksmatige bouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen. Een project van FRK en CRa.

    lees artikel

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit