Publicatiearchief 2011

01|06|2011

Jaarverslag Federatie Welstand 2010

Het Jaarverslag van de Federatie Welstand behandelt paradoxale tijden. In het kader van de deregulering en decentralisatie wordt een uiterst complex stelsel van regels ontworpen waardoor het gemeenten voortaan verboden wordt kwaliteitsbeleid te voeren op achtererven.

Lees meer...

01|01|2011

Vergunningvrij bouwen en ruimtelijke kwaliteit

Steeds meer bouwwerken worden onttrokken aan gemeentelijke kwaliteitszorg omdat het Rijk ze vergunningvrij maakt. Welke instrumenten resteren er om toch kwaliteitseisen aan zulke bouwwerken te stellen?

Lees meer...

Terug naar het archief overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2020Jaarverslag 2020

  De Federatie had een bijzonder actief jaar in 2020. De nationale dialoog bouwcultuur. Verhuizing naar Amersfoort. Handreiking adviesstelsel, verkenning bedrijventerreinen. Digitale beeldspraak.

  lees verder

 • Omgevingskwaliteit - investeren in een beter NederlandOmgevingskwaliteit - investeren in een beter Nederland

  De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit formuleerde in april 2021 haar wensenlijst voor de komende kabinetsperiode: investeer in kwaliteit.

  lees verder

 • Kwaliteit van bedrijventerreinenKwaliteit van bedrijventerreinen

  De 3500 bedrijventerreinen in ons land zijn zelden pareltjes van ruimtelijke kwaliteit. Toch werkt één derde van de beroepsbevolking op een bedrijventerrein. Er is momenteel in politiek en samenleving veel aandacht voor een aantrekkelijke leefomgeving, maar over een aantrekkelijke werkomgeving wordt minder gesproken.

  Benodigde investeringen vanwege verduurzaming van de energieproductie, klimaatadaptatie of de transformatie van werken naar wonen en winkelen zijn een kans om de ontwerpkwaliteit van de gebieden en gebouwen te verbeteren.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit