04-06-18Christian Braak wethouder Alkmaar

Na een dienstverband van veertien jaar verlaat Christian Braak de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit. Christian is wethouder geworden in Alkmaar, waar hij sinds acht jaar raadslid, sinds vier jaar fractievoorzitter was van GroenLinks. Hij krijgt onder andere de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Omgevingswet, Cultuur, Duurzaamheid en Erfgoed.

Christian heeft de afgelopen jaren met volle inzet en overtuiging gewerkt aan de bevordering van de ruimtelijke kwaliteit in Nederland. Hij was voor veel leden de (telefoon-)stem en het gezicht van het Federatiekantoor, maar voor ons nog zoveel meer dan dat. Hij deed de (financiële) administratie, maakte notulen, was sparring-partner van directeur en bestuur, loste discussiepunten met de accountant op, en regelde de vergaderlokaties en faciliteiten voor onze bijeenkomst. Een medewerker om op te bouwen, hands-on, uiterst loyaal en trouw aan het werk. De Federatie zal hem ernstig gaan missen.

Maar Alkmaar krijgt een geweldige kracht, met een schat aan kennis op de terreinen die hij in portefeuille krijgt. Het geeft veel vetrouwen dat ons democratisch bestel in staat is om zo'n mens op zo'n belangrijke post te recruteren, zeker in het licht van de aanstaande Omgevingswet.

De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit wenst Chris alle succes en wijsheid toe in deze nieuwe rol, waarin hij op een volstrekt andere manier dienstbaar is aan de publieke zaak.

Flip ten Cate
4-6-2018

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl

  • Jaarverslag over 2022Jaarverslag over 2022

    In 2022 groeide de formatie van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en werden er tal van initiatieven genomen en activiteiten ontplooid. Financieel waren er de nodige tegenvallers.

    lees verder

  • Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige WoningbouwRuimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen is het doel van het traject Ruimtelijke Kwaliteit bij Fabrieksmatige Woningbouw

    lees verder

  • Duurzame StadsgezichtenDuurzame Stadsgezichten

    De huizen in beschermde stadsgezichten worden ook verduurzaamd. Hoe is dat mogelijk zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit en de erfgoedwaarde?

    lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit