27-03-17Omgevingswet gedeconstrueerd

Een van de grote vernieuwingen van de Omgevingswet is de integrale behandeling van de omgevingskwaliteit. Voortaan krijgt elke initiatiefnemer in één document inzicht in alle randvoorwaarden en beperkingen die gelden voor een bepaalde plek.

Zo is het ons voorgespiegeld, en voor het tot stand brengen van omgevingskwaliteit is juist die integrale behandeling cruciaal. Kwaliteit ontstaat niet door het optellen en aftrekken van plussen en minnen op sectoraal gebied, maar in het streven naar de allerbeste kwaliteit door alle belangen in één ontwerp te integreren. Die integratie moet niet in het vergunningsproces in afzonderlijke partikels worden opgesplitst, en toch is dat precies wat de zogenaamde Invoeringswet (die nu in concept gepresenteerd is) doet. Een kritisch commentaar.

Lees verder: het commentaar in onze nieuwsbrief

Terug naar het overzicht

Nieuwe Publicaties

Onderstaande publicaties zijn zolang de voorraad strekt, tegen verzendkosten te bestellen bij de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit: info@ruimtelijkekwaliteit.nl of 020 412 49 64

 • Jaarverslag 2015Jaarverslag 2015

  Op 22 juni 2016 heeft de Algemene Ledenvergadering in Marknesse het jaarverslag 2015 vastgesteld.

  lees verder

 • MooiZo(n)MooiZo(n)

  Zonnepanelen kan je heel lelijk neerleggen. MooiZon geeft tips over hoe het ook goed kan.

  lees verder

 • Esthetische inpassing zonnepanelenEsthetische inpassing zonnepanelen

  In opdracht van de Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en RVO deed W/E Adviseurs onderzoek naar een esthetische toepassing van zonnepanelen.

  lees verder

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit