Publicatie: 06-06-17Jaarverslag 2016

Het jaarverslag over 2016 maakt duidelijk dat er door de Federatie veel werk is verzet. Er is intensief gelobbyt in het kader van de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, er is hard gewerkt aan het onderhouden en verstevigen van het netwerk van kwaliteitsadviseurs en van hun vereniging met andere partijen in de samenleving, en er is prioriteit gegeven aan onderwerpen die samenhangen met energietransitie en duurzaamheid.

De projectgroep Mooiwaarts heeft hard gewerkt aan een methode om ruimtelijke kwaliteit te verankeren in het nieuwe Omgevingsplan. Het is immers dáár dat de (integralere) opvolger van het welstandsbeleid zal moeten landen.

Tegenover deze hoeveelheid werk stonden echter geen evenredige inkomsten. Het is een illusie gebleken dat de Federatie óók nog veel tijd kon steken in het verwerven van aanvullende inkomsten. De pogingen waren niet succesvol, ook de pogingen niet om bij het rijk een bijdrage te verwerven voor de voorbereiding op de omgevingswet. Het jaarverslag sluit met een verlies van zo'n 74.000 euro.

Download hier het jaarverslag 2016

Terug naar de publicaties

Nieuws

  • Lunchlezing 22 april

    Deze lunchlezing gaat over Nut en noodzaak van transformatiekaders bij het integraal ontwerpen aan cultureel erfgoed.

    lees artikel

  • Dag van de Ontwerpkracht

    Save the Date: de 3e Dag van de Ontwerpkracht vindt plaats op 4 juli te Tilburg

    lees artikel

  • Onze Plek - gesprekken over de omgeving

    We gaan luisteren naar ideeën van burgers voor de toekomst van hun plek. Zestien ontwerpers gaan met ze in gesprek.

     

    lees artikel

  • Ruimtelijke kwaliteit bij fabrieksmatige bouw

    Meer goede woningen op de korte termijn én blijvende ruimtelijke kwaliteit met elkaar verenigen. Een project van FRK en CRa.

    lees artikel

Federatie Ruimtelijke Kwaliteit